VIDEO // Președintele a anunțat că 100 de mii de teste pentru COVID-19 vor ajunge în scurt timp în Moldova

În perioada următoare, sute de mii de oameni vor fi testați pentru depistarea coronavirusului de tip nou. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi că autoritățile de la Chişinău...

În perioada următoare, sute de mii de oameni vor fi testați pentru depistarea coronavirusului de tip nou. Președintele Igor Dodon a declarat astăzi că autoritățile de la Chişinău au comandat deja 100 de mii de teste din China, care vor fi aduse cu o cursă charter.

“Am comandat 100 de mii de teste din China. Suntem în contact cu conducerea Chinei, pentru a asigura livrarea. Este vorba de procurare, iar în următoarele zile le aducem. Suntem disponibili să organizăm o cursă charter pentru a aduce testele”, a spus Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

Șeful statului a precizat că la această etapă Moldova are suficiente teste și toți suspecții de COVID-19 sunt tratați, indiferent de starea în care se află.

“Referitor la teste, sunt suficiente la această etapă, se tratează toţi suspecţii. În această noapte am avut 114 adresări, cărora li s-au făcut teste”, a precizat președintele.

In this article