VIDEO // Ion Ceban: Vom crește alocările bugetare pentru grădinițe și vom construi grădinițe noi

În următorii patru ani vor fi reparate capital 80 de grădinițe din municipiul Chișinău. Totodată, candidatul la funcția de primar al Caitalei Ion Ceban își propune și extinderea...

În următorii patru ani vor fi reparate capital 80 de grădinițe din municipiul Chișinău. Totodată, candidatul la funcția de primar al Caitalei Ion Ceban își propune și extinderea rețelei de grădinițe prin construcția unor instituții preșcolare noi.

«În municipiul Chişinău sunt 159 de grădinițe, marea majoritate a cărora trebuiesc de renovate şi modernizate. În anii de independenţă au fost lichidate 83 de grădiniţe, fapt care a determinat agravarea crizei locurilor în grădinițe. Astfel, a fost aplicată încă o lovitură asupra familiilor tinere. În următorii 4 ani vom repara capital 80 de grădinițe. Și vom extinde rețeaua de grădinițe prin construcția unor grădinițe noi», a scris Ion Ceban pe blogul său.

Candidatul la funcția de primar își propune și evaluarea eficienței cheltuirii celor 763 milioane lei, care se alocă anual pentru întreţinerea grădiniţelor.

«Nu credem suma mare, dimpotrivă. Dar credem că acești bani pot fi cheltuiți mai calitativ pentru beneficiarii finali – adică pentru copii. Ne vom preocupa de calitatea alimentației copiilor. Vom elabora un program de modernizare a grădinițelor, care va porni de la cele mai problematice instituții. Vom implementa procedura de înscriere online la grădinițe», a mai scris Ion Ceban.

«Scopul nostru aici este ca toţi copii din Chişinău să aibă parte de condiții bune și foarte bune în grădinițe. Și părinții să muncească liniștiti. Grijă faţă de copii este cea mai bună investiție în viitorul nostru, viitorul Chișinăului și țării», conchide candidatul la funcția de primar.

In this article


Join the Conversation