Deputatul Țîcu vs premierul Sandu – cine e veriga slabă?

Premierul Maia Sandu l-a etichetat pe deputatul Octavian Țîcu, fost membru al blocului ACUM, drept o verigă slabă. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, în...

Premierul Maia Sandu l-a etichetat pe deputatul Octavian Țîcu, fost membru al blocului ACUM, drept o verigă slabă. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni TV, în cadrul căreia Maia Sandu a dat de înțeles că susține candidatura lui Andrei Năstase pentru primăria Chișinăului și s-a arătat deranjată de comportamentul lui Octavian Țîcu, considerând că acesta este ghidat de orgolii personale.

Replica lui Octavian Țîcu nu s-a lăsat așteptată: Acesta a spus încă mai crede în bunele intenții ale premierului Sandu și o respectă pentru curajul demonstrat în perioada preluării guvernării. În același timp, fostul membru al blocului ACUM a adăugat că puțini înțeleg contextul actual politic românesc și european: „Unii vor înțelege asta ACUM, unii mai târziu, alții niciodată”, a precizat Octavian Țîcu, fără a-și nuanța declarația.

Polemica dintre Maia Sandu și Octavian Țîcu developează, în opinia jurnaliștilor portalului Breaking News, o criză de viziune și înțelegere în ambele tabere. Părțile beligerante discută prin fraze neterminate, într-un fe de dialog dintre găină și rață.

Breaking News constată că este o mare problemă atunci când cei care se pretind lideri nu sunt în stare să ofere suficiente detalii privind viziunea lor și încearcă să uzeze doar de eufemisme. În opinia jurnaiștilor portalului sus-numit, aceasta este calea sigură spre pierderea încrederii oamenilor.

In this article


Join the Conversation