VIDEO // Ion Ceban a prezentat programul de dezvoltare a suburbiilor municipiului Chișinău

Suburbiile Capitalei trebuie să fie dezvoltate ca zone rezidenţiale, care oferă absolut tot confortul de viață. De această părere este candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Ion...

Suburbiile Capitalei trebuie să fie dezvoltate ca zone rezidenţiale, care oferă absolut tot confortul de viață. De această părere este candidatul la funcţia de primar de Chişinău, Ion Ceban, care îşi propune să implementeze mai multe proiecte de modernizare a infrastructurii în aceste zone ale municipiului.

Proiectele prevăd repararea drumurilor în suburbii, asigurarea localităților cu transport public organizat şi confortabil, asigurarea suburbiilor cu servicii moderne de apă şi canalizare.

O altă prioritate anunţată astăzi de Ion Ceban este soluţionarea problemei gunoiştilor neautorizate din unele localităţi din municipiul Chişinău, care vor fi lichidate.

„Noi pornim de la o premisă pe cât de simplă, pe atât de corectă – suburbiile sunt Chișinău. Deci, dezvoltarea și modernizarea Chișinăului înseamnă dezvoltarea și modernizarea localităților din suburbia Chișinăului”, a declarat Ion Ceban.

Acesta a reamintit că, în ultimii patru ani, fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, împreună cu alţi consilieri, a alocat pentru suburbii o sumă record – 391 milioane lei.

„Am pornit de la faptul că locuitorii municipiului, oriunde nu locuiesc, trebuie să aibă acces egal la infrastructuri și servicii cum ar fi transportul public, drumuri, grădinițe și scoli, servicii medicale, apă și canalizare. Nu mai puțin importante sunt locurile de muncă stabile și bine plătite”, a mai spus Ion Ceban.

In this article


Join the Conversation