Video // IGSU – celulă de criză

Astăzi conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor...

Astăzi conducerea IGSU reprezentată de general – maior Mihail Harabagiu a convocat celula de criză pentru întreprinderea tuturor acţiunilor necesare de prevenire a riscurilor inundaţiilor în preajma râurilor Nistru şi Prut, tranmsite Breaking News.

În acest context în apropiere de localitatea Crocmaz a raionului Ştefan Vodă va fi instalată o tabără de câmp pentru gestionarea situației, efectuarea lucrărilor de fortificare a digurilor de protecţie, defrişarea zonelor pentru consolidarea barajelor, dar şi monitorizarea strictă a lucrărilor de prevenire a riscurilor.

În tabăra de câmp vor activa peste 200 de reprezentanţi ai forţelor armate, carabinieri şi salvatori dar şi muncitori ai agenţiilor implicate. Pentru consolidarea digurilor de protecţie în teren vor acţiona 15 autobasculante, dar şi alte 13 unităţi de tehnică de tip excavatoare şi buldozere. Tehnica grea va fi antrenată pentru organizarea lucrărilor de fortificare a digurilor.

Situaţia va fi monitorizată pe toată lungimea râului Nistru în special în zona de agrement Vadu lui Vodă. Mai mult, IGSU va monitoriza situaţia şi pe râul Prut, în special în zonele joase.

In this article


Join the Conversation