VIDEO// Igor Dodon: Zilnic vor fi organizate câteva curse charter, pentru a aduce moldovenii acasă

Autoritățile de la Chișinău vor organiza, zilnic, curse charter, pentru moldovenii de peste hotare, care vor să revină acasă. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul...

Autoritățile de la Chișinău vor organiza, zilnic, curse charter, pentru moldovenii de peste hotare, care vor să revină acasă. Despre aceasta a anunțat președintele Igor Dodon, în cadrul unui briefing de presă.

„Am văzut multe adresări din partea celor care sunt înafara țării. Noi vrem concetățenii noștri să ajungă acasă. Dar ținând cont de riscul sporit de a crește numărul cazurilor de import a COVID-19, pentru ca statul să gestioneze trierea la intrare în țară, vor fi organizate treptat curse charter de venire acasă, zilnic. Vor fi organizate oficial de Ministerul de Externe. Se formează listele, în primul rând vor fi incluse mame cu copii, studenții, persoanele bolnave. Noi dorim să ajungeți acasă, vom crea toate posibilitățile”, a precizat Igor Dodon.

Potrivit poliției de frontieră, pe parcursul săptămânii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 23 260 traversări, dintre care un număr mai mare – 15 600 treceri pe sensul de intrare în Republica Moldova. Cea mai activă frontieră a fost cea cu România, 43% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

In this article