VIDEO// Funcţionar al IGPF bănuit de corupere pasivă

În rezultatul măsurilor de investigaţie, de către angajații Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost documentate acțiunile pretins ilegale ale  unui funcţionar...

În rezultatul măsurilor de investigaţie, de către angajații Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie (SPIA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost documentate acțiunile pretins ilegale ale  unui funcţionar al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF) al MAI.

Astfel, acțiunile acestuia s-au manifestat prin acceptarea unei remunerații ilicite, în scopul facilitării traversării punctului de control și trecerea frontierei de stat.

În consecinţă, în baza informațiilor și materialelor acumulate de către ofițerii SPIA, de comun cu Procuratura Anticorupție, pe cazul dat, a fost iniţiată cauza penală conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute de art. 324 alin. (2) lit. b) Cod penal al Republicii Moldova, Corupere pasivă.

În speţă, la 21.05.2020, ofiţerii SPIA al MAI, în cooperare cu angajații Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud, au efectuat o percheziție în punctul de trecere a frontierei de stat Cahul-Oancea.

În succesiune, urmează a fi efectuate acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.

În corelaţie cu acest caz, SPIA menţionează că acţionează pentru asigurarea nivelului de integritate a personalului MAI. Conescvent, SPIA îndeamnă cetăţenii să evite participarea la infracţiuni de corupere. În cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze linia anticorupţie 1520.

In this article