Transportul internațional de pasageri își va relua activitatea din 1 iunie 2020

Din 1 iunie  2020, ar putea fi anulate un șir de restricții pentru mai multe domenii de activitate. Președintele Igor Dodon a anunțat, după ședința tradițională de luni...

Din 1 iunie  2020, ar putea fi anulate un șir de restricții pentru mai multe domenii de activitate. Președintele Igor Dodon a anunțat, după ședința tradițională de luni de la Președinție, că va propune Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică ca din această dată să fie scoase restricțiile pentru activitatea piețelor din Chișinău și Bălți, centrele comerciale, domeniul HoReCa, transportul internațional de pasageri și sălile de sport.

Potrivit șefului statului, situația epidemiologică din țară înregistrează o dinamică pozitivă. Săptămâna trecută, numărul de cazuri de infectări cu COVID-19 a scăzut cu 8,9%, numărul de vindecări a crescut cu 2,9% și numărul de decese a scăzut cu 7%. De asemenea, dacă la începutul lui aprilie rata de contagiozitate era de 3,17, săptămâna trecută acest coeficient a fost de 0,89.

”Avem o dinamică și gestionare a situației, în opinia specialiștilor, care ne permite să trecem la următoarea etapă de scoatere a restricțiilor. Dacă Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică va accepta aceste propuneri, începând cu 1 iunie, vor rămâne interdicțiile pentru sistemul de educație: grădinițe și școli, și întrunirile în grupuri mai mari de 50 de persoane”, a spus șeful statului.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică urmează să se întrunească în ședință în seara zilei de 25 mai.

In this article