VIDEO // Flashmob la gara Auto: „Suntem presați de concesionar să renunțăm la spațiile comerciale pe care la arendăm”

În dimineața zilei de astăzi, zeci de comercianți, care închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din zona Pieței Centrale, au organizat  un flashmob prin care și-au dorit să...

În dimineața zilei de astăzi, zeci de comercianți, care închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din zona Pieței Centrale, au organizat  un flashmob prin care și-au dorit să atragă atenția asupra situației în care au ajuns. Protestatarii au purtat pancarte, pe care scria: „Vrem să mîncăm, Vrem să lucrăm”, „Stop vandalism”. 

Marcel Darie, Președintele  Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari, a spus că compania Central House, care deține în  proprietate spațiile comerciale din preajma Gării Auto Centrale, unde activează peste 80 de comercianți, are toate documentele prin care a  obținut în proprietate aceste spații. Mai mult, agentul economic a investit alături de oameni de afaceri din Azerbaidjan, milioane de lei pentru amenajarea spațiilor publice din preajmă.

“După ce statul a dat în concesiune gările auto din toată țara, concesionarul,  Gările Auto Moderne SRL a început să facă presiuni  și intimidări asupra comercianților,  ca aceștea să părăsească spațiile pe care le arendează.  Deputatul din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Igor Munteanu a spus recent, la prezentarea raportului în Parlament, că Gările Auto s-au obligat să modernizeze gările, dar nu au făcut nimic. Mai mult, noi putem să vă spunem că ei distrug ceea ce  au făcut alții. Anume, creaînd catacombe în jurul spațiilor comerciale, dar și blocând canalizarea, deconectând apa, ei încearcă să forțeze comercianții să plece de la locurile de muncă, pentru a prelua cu bani puțini afacerea”, a precizat Marcel Darie, Președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliare.

Organizatorul acțiunii afirmă  că,  pavajul a fost distrus noaptea de către directorul Gărilor Auto Moderne SRL,   Iurie Moroz, care a făcut circ cu un târnăcop, fiind filmat de către cetățeni ( VIDEO).

„Ei motivează că  se schimbă rețele, de asta pavajul este vandalizat. Dar, chiar nu este clar  ce se întâmplă?  Cum poți distruge un  pavaj public  noaptea, cu buldozerele? Unde s-a mai văzut așa ceva?  Cum să meargă pe aici e pietonii? Cît se poate de bătut joc de oameni?”, a precizat Darie.

Participanții la acțiune au făcut apel către Primăria capitalei, Guvern, Președinție să intervină și să nu permită  ca cei peste 80 de comercianți, care achită sute de mii de lei impozite, să rămână fără locuri de muncă.

In this article


Join the Conversation