VIDEO// Droguri în valoare de 300 000 de lei

Poliția Capitalei în timpul patrulării sectorului încredințat, la intersecția str. Cuza Vodă cu Grenoble, au observat un tânăr ce manifesta un comportament suspect. După cum s-a stabilit ulterior,...

Poliția Capitalei în timpul patrulării sectorului încredințat, la intersecția str. Cuza Vodă cu Grenoble, au observat un tânăr ce manifesta un comportament suspect. După cum s-a stabilit ulterior, acesta verifica ascunzișurile unde erau plasate drogurile după care le fotografia. La fața locului a fost solicitată grupa operativă a inspectoratului Botanica și ofițerii de investigație a grupei specializate, pentru documentarea cazului.

La fața locului polițiștii au stabilit identitatea tânărului care s-a dovedit în vârstă de 24 ani, locuitor a capitalei, iar asupra lui a fost depistat un pachet cu masă vegetală cu miros specific, ulterior acesta a arătat și unde erau plasate pachetele. În total fiind depistate 6 ascunzișuri unde individul a ascuns drogurile. Forțele de ordine au ridicat circa 750 gr. de droguri de tip „Marijuana” . Individul a fost escortat la inspectorat pentru documentare și stabilirea tuturor circumstanțelor.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform indicilor infracțiunii prevăzute de art. 217/1 CP,, Circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare”

Urmare a acțiunilor desfășurate de polițiști a fost dispusă și efectuată percheziția autorizată la domiciliul acestuia, unde ofițerii de investigație și urmărire penală au depistat 29 de pachete învelite în bandă adezivă, ce conțineau substanțe narcotice de tip ,,MDMA’’ şi ,,Amfetamină’’ şi un pachet de ,,Marijuană’’.

În total forțele de ordine au ridicat circa 1250 gr. de ,,Marihuana’’ şi 29 grame de stupefiante de tip ,,MDMA’’ şi ,,Amfetamină’’, care au fost ridicate și sigilate conform procedurii și expediate la CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

În cadrul acțiunilor procesual penale individul și-a recunoscut vinovăția, comunicând că realiza drogurile prin intermediul aplicațiilor online și anume ,,Telegram’’.

Valoarea drogurilor ridicate de forțele de ordine constituie circa 300 000 lei.

Tânărul a fost plasat în arest pentru 30 de zile, iar conform legislației în vigoare acesta riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.

In this article