Tânără învinuită de exploatarea unei adolescente în scop sexual

O tânără din raionul Râșcani, cu vârsta de 20 ani, a fost plasată în arest pentru exploatarea sexuală în scop comercial a unei adolescente de 17 ani, în...

O tânără din raionul Râșcani, cu vârsta de 20 ani, a fost plasată în arest pentru exploatarea sexuală în scop comercial a unei adolescente de 17 ani, în Chișinău.

Ca urmare a investigațiilor   ofițerilor  Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) al Inspectoratului Național de Investigații s-a stabilit că învinuita a profitat de poziția de vulnerabilitate a adolescentei, pe care a recrutat-o să presteze servicii sexuale, la începutul anului 2020. Atât învinuita, cât și victima, prestau serviciile în apartamentul închiriat, cât și la locațiile solicitate de către clienți.

În cadrul investigațiilor, a devenit necesară cercetarea locuinței în care învinuita și victima locuiau și prestau servicii. În rezultatul acțiunilor întreprinse de oamenii legii, la 2 martie curent, bănuita a fost reținută, pentru un termen de 72 de ore. După reținerea acesteia, victima a fost referită pentru consiliere psihologică. Ulterior, procurorii PCCOCS i-au înaintat bănuitei învinuirea și au obținut în instanța de judecată plasarea ei în arest preventiv, pentru 30 de zile, în scopul continuării măsurilor procesual-penale și asigurării finalității investigației.

Adolescenta a fost recrutată de către tânăra învinuită prin intermediul rețelei de socializare „Odnoclasnichi.” După recrutarea minorei, învinuita a determinat-o să întrebuințeze stupefiante și să întrețină relații sexuale cu clienții, care apelau la serviciile ei. Clienții apelau în baza publicității de pe internet, care conținea și imagini ale minorei traficate.

Zilnic, adolescenta urma să deservească până la 7 clienți. După prestarea serviciilor, adolescenta era deposedată de mijloacele bănești acumulate, din motivul pretins că aceasta era scutită de achitarea costului alimentației, chiriei și stupefiantelor.

Pe acest caz a fost inițiat un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de trafic de copii. Pentru fapta comisă, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

Oamenii legii continuă acțiunile de investigații pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și identificarea altor potențiale victime recrutate de către învinuită.

In this article