VIDEO// Cercetat penal pentru furt dintr-o biserică din sectorul centru al capitalei

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un bărbat în vârstă de...

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Centru din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău, în urma măsurilor de investigație au reținut un bărbat în vârstă de 39 ani, locuitor a capitalei, fiind bănuit de comiterea unui furt dintr-o  biserică.

Polițiștii au fost alertați pe data de 22 iunie, de către un bărbat care a comunicat , că intenționând sa procure un polizor unghiular de model ,, Hitachi” avea careva suspiciuni referitor la persoana care vindea bunul, anunțând imediat poliția.

La locul faptei imediat s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. În urma cercetării la fața locului polițiștii au stabilit că bunul a fost sustras împreună cu alte instrumente dintr-o biserică aflată în construcție de pe str. Livădarilor. Suspectul  a pătruns în lăcaș prin deteriorarea lacătului de la ușa de la intrare a bisericii de unde a sustras mai multe instrumente destinate lucrărilor de construcție și câteva cărți de rugăciuni.

Prejudiciul cauzat a fost estimat la suma de 12 000 lei.

În acest context pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală iar ofițerii de investigație au dispus un șir de măsuri de investigație pentru stabilirea circumstanțelor. Astfel în urma măsurilor făptașul a fost reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția

Actualmente acesta este cercetat penal pentru furt, faptă care conform legislație în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei, cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article