VIDEO// Cercetat penal în stare de libertate pentru furt din locuință

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru comiterea unui...

Un bărbat în vârstă de 37 de ani, originar din capitală, a fost reținut de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sec. Râșcani, pentru comiterea unui furt din locuință.

Cazul a avut loc la finele lunii decembrie a anului trecut, angajații Inspectoratul de Poliție Râșcani, au fost sesizați de către o doamnă, proprietara aparatamentului , care este și mama suspectului,  să intervină la documentarea unui caz de furt care a avut loc pe str. Tineretului. La fața locului s-a deplasat grupa operativă a inspectoratului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. La locul faptei, în cadrul cercetărilor la fața locului, polițiștii au stabilit că suspectul a pătruns în locuință prin acces liber, de unde a sustras un televizor de model ,, Aiwa”.

Suma prejudiciului care i-a fost cauzată părții vătămate constituie 3500 lei.

Astfel, urmare a acțiunilor întreprinse, suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat, reținut și escortat la inspectorat, pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că bunul sustras ulterior l-a vândut la prețul de 1000 de lei la o piață din capitală.

Pe caz a fost pornită o cauză penală în baza art. 186 alin (2) Cod Penal. Actualmente el este cercetat penal în stare de libertate pentru ,,furt „, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

In this article