Intervenția SMURD pentru transportarea urgentă a unei femei din raionul Fălești spre municipiul Chișinău

În dimineața zilei de 26 ianuarie un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o misiune aero-medicală de transportare urgentă a unei femei din raionul Fălești spre municipiul Chișinău....

În dimineața zilei de 26 ianuarie un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o misiune aero-medicală de transportare urgentă a unei femei din raionul Fălești spre municipiul Chișinău.

Potrivit IGSU, aceasta a suferit arsuri de gradul I și II pe 50% din suprafața corpului. Pacienta în vârstă de 64 de ani a fost preluată de medicii și paramedicii români de la spitalul raional Fălești și transportată în siguranță în capitală. Pe parcursul drumului femeia a fost monitorizată strict de echipa medicală SMURD Iași.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo la ora 10:55 fiind așteptat de Serviciul Republican Aviasan care a preluat pacienta la Centrul Republican de Leziuni Termice pentru următoarele investigații și tratament.

Potrivit IGSU, aceasta este a doua intervenția aero-medicală SMURD realizată pe teritoriul Republicii Moldova de la începutul anului 2021.

In this article