Femeie de afaceri din Bălți, reținută pentru pregătirea omorului la comandă a amantei fostului soț

O  femeie de afaceri din orașul Bălți a fost reținută  de polițiști și plasată în arest la solicitarea procurorilor din cadrul oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și...

O  femeie de afaceri din orașul Bălți a fost reținută  de polițiști și plasată în arest la solicitarea procurorilor din cadrul oficiului Nord al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), pentru infracțiunea de pregătire a omorului la comandă a amantei fostului soț.

În acest scop, femeia de 57 de ani a întreprins acțiuni concrete întru obținerea din baze de date accesate ilegal privind adresele de serviciu, de domiciliu și ale unor rude apropiate victimei.

Ulterior, aceasta a identificat un executor care urma să comită omorul în municipiul Chișinău, fapt pentru care i-a promis remunerarea cu cinci mii euro.

Bărbatul a colaborat din start cu ofițerii de investigații ai Inspectoratului Național de Investigații,  care în rezultatul măsurilor speciale de investigații, au documentat faptele infracționale.

În scopul acumulării probelor,  omorul victimei a fost înscenat, iar în baza imaginilor fotografice prezentate de către bărbat clientei învinuite, aceasta i-a oferit banii promiși.

Prin urmare, ofițerii  Direcției  investigații „Nord” a INI  împreună cu procurorii PCCOCS, oficiul Nord, au reținut în flagrant învinuita, iar apoi demersul privind aplicarea arestului preventiv pentru 30 de zile a fost satisfăcut de judecători.

Potrivit legii, pregătirea omorului unei persoane, săvârșite cu premeditare, la comandă se pedepsește cu închisoarea pentru un termen de la 15 la 20 de ani sau cu detenție pe viață.

In this article