VIDEO // Bugetul capitalei ar putea să rateze 110 milioane de lei din transferurile de la bugetul de stat

Dezvăluirea a fost făcută de către Ion Ceban în cadrul dezbaterilor electorale da la PRO TV. Candidatul PSRM pentru șefia capitalei a prezentat un proiect de lege înregistrat...

Dezvăluirea a fost făcută de către Ion Ceban în cadrul dezbaterilor electorale da la PRO TV. Candidatul PSRM pentru șefia capitalei a prezentat un proiect de lege înregistrat de deputații Partidului Platforma „DA” la Biroul Permanent al Parlamentului. Acestea prevede modificări la Legea privind finanțele publice locale, care, dacă va fi modificată, atunci în bugetul municipal Chișinău nu vor ajunge transferuri cu destinație specială în valoare de 110 milioane de lei.  

„Vedeți ce dezastru vor să facă ei în raport cu Chișinăul. Igor Munteanu propune un proiect de lege prin care să fie calculat un cuantum la niște calculări foarte importante, să fie redus acest cuantum cu 5%, astfel încât asta ar însemna în instanță finală că municipiul Chișinău nu va încasa 110 milioane de lei. Acum este în Parlament acest proiect.”, a declarat Ion Ceban.

Candidatul Ion Ceban a precizat că deputații socialiști sunt împotriva acestei inițiative.

„Colegul nostru care este în aceeași comisie i-a spus că nu este posibil acest lucru să îl faceți, iar dumneavoastră când ați vorbit despre compensații cam la asta v-ați referit. Asta este suma. Eu vă demonstrez pentru ce se fac transferurile de la bugetul de stat și ce a vrut colegul dumneavoastră și Platforma ”DA”. Transferurile se fac pentru învățământ, inclusiv pentru susținerea socială a populației. De aici vreți să luați 110 milioane de lei și să le duceți nu știu unde și în care parte? Poate la Ministerul de Interne, nu știu dacă vă trebuie acolo bani. ”, a adăugat Ceban.

În replică, Andrei Năstase a zâmbit și a zis că nu este adevărat.

In this article


Join the Conversation