Vicepreședintele din Malawi și alte nouă persoane au murit după prăbușirea avionului în care se aflau

Vicepreședintele Malawian Saulos Chilima și alte nouă persoane au murit când micul avion militar în care călătoreau s-a prăbușit pe vreme rea într-o regiune muntoasă din nordul țării,...

Vicepreședintele Malawian Saulos Chilima și alte nouă persoane au murit când micul avion militar în care călătoreau s-a prăbușit pe vreme rea într-o regiune muntoasă din nordul țării, a declarat marți președintele. Chilima avea 51 de ani.

Președintele Lazarus Chakwera a anunțat în direct la televiziunea de stat că epava avionului a fost localizată după o căutare de mai bine de o zi în păduri dese și teren deluros din apropierea orașului Mzuzu, din nordul orașului. El a spus că epava a fost găsită lângă un deal și că avionul a fost „complet distrus” și toți cei aflați la bord au murit la impact.

Chakwera a spus că a fost informat de șeful forțelor armate din Malawi că avionul a fost găsit și „Sunt profund întristat și îmi pare rău să vă informez pe toți că s-a dovedit a fi o tragedie teribilă”.

„Cuvintele nu pot descrie cât de sfâșietor este acest lucru și îmi pot doar să-mi imaginez cât de multă durere și angoasă trebuie să simțiți toți în acest moment, precum și cât de multă durere și angoasă veți simți cu toții în zilele și săptămânile următoare când plângem acest lucru. pierdere teribilă”, a spus Chakwera.

El a spus că Chilima este „un om bun, un tată și un soț devotat, un cetățean patriot care și-a slujit țara cu distincție și un vicepreședinte formidabil”.

Chakwera le-a cerut tuturor să păstreze un moment de tăcere și a stat cu capul plecat la podiumul unde își făcea adresa.

În avion se afla și fosta primă doamnă Shanil Dzimbiri, fosta soție a fostului președinte Bakili Muluzi, a spus președintele. La bord se aflau șapte pasageri și trei membri ai echipajului militar.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article