Noi detalii în cazul presupusei scheme de corupție legate de Notificările Roșii INTERPOL

Procuratura Anticorupție a anunțat noi detalii în investigarea unei presupuse scheme de corupție, prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a...

Procuratura Anticorupție a anunțat noi detalii în investigarea unei presupuse scheme de corupție, prin care persoane publice din Republica Moldova și din alte țări primeau mită pentru a interfera cu publicarea Notificărilor Roșii INTERPOL pentru infractori căutați internațional.

La 9 iunie 2024, o persoană a fost reținută la Aeroportul Internațional Chișinău în timp ce încerca să părăsească țara. În urma unei percheziții corporale, au fost ridicate dispozitive digitale și alte obiecte relevante. Procurorii au solicitat aplicarea arestului preventiv, iar Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a aprobat această măsură pentru un termen de 30 de zile pe 11 iunie 2024.

Pe 10 iunie 2024, o altă persoană a fost reținută în legătură cu aceeași schemă de corupție, iar perchezițiile au fost efectuate la adresele asociate acesteia. După evaluarea riscurilor, procurorii au decis eliberarea acestei persoane, care va fi cercetată în stare de libertate.

Procuratura Anticorupție va continua să furnizeze actualizări pe măsură ce vor deveni disponibile informații suplimentare.

Notă: O persoană acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată până când vinovăția sa este dovedită printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article