Vezi ce va urma după atacul asupra capitalei Ucrainei

Cu părere de rău informația oferită portalului Politics.MD de la sursele Insider, sau confirmat. Rusia a atacat capitala ucraineană, Kiev. Scopul rușilor din prezent este distrugerea infrastructurii energetice,...

Cu părere de rău informația oferită portalului Politics.MD de la sursele Insider, sau confirmat.

Rusia a atacat capitala ucraineană, Kiev. Scopul rușilor din prezent este distrugerea infrastructurii energetice, punctele strategice, Statul Major, GUR și SBU din Kiev.

Cu o declarație în acest sens a venit președintele statului vecin, Vladimir Zelenski:

”O dimineață dificilă. Avem de-a face cu teroriștii. Au folosit zeci de rachete, inclusiv și cele iraniene.

Rușii au două scopuri: distrugerea infrastructurii energetice și a oamenilor”, a declarat Zelenski.

Acesta a mai precizat că pe lângă Kiev și Zaporojie, rușii au lansat rachete și în Hmelnițk, Lvov, Dnepr, Vinnița, Frankov, Sumî, Harkov, Jitomir.

”Nu părăsiți locurile în care vă simțiți în siguranță. Urmați regulile de securitate.

Țineți minte un lucru: Ucraina a existat până ca inamicul să ne invadeze și va exista după asta”, s-a adresat Zelenski către cetățeni.

Amintim că Politics.MD cu referire la Insider Politic a informat recent că, după părerea experților militari din Kremlin „cel mai eficient răspuns la explozia podului din Crimeea, va fi utilizarea aviației strategice cu bombe aeriene puternice (5000) împotriva grupării Forțelor Armate ale Ucrainei în direcția Herson, precum și loviturile asupra: punctului strategic prezidențial, Statul Major, GUR și SBU din Kiev. În același timp, este necesar să se trimită trupelor articole speciale pentru artilerie cu încărcături nucleare cu randament redus.

În acest caz, Consiliul de Securitate, luând în considerare toți factorii și obiectivele, se pare că va decide să lovească sistemele energetice și logistica regimului de la Kiev, folosind cele mai puternice mostre de arme convenționale („părintele tuturor bombelor”, întreaga gamă de OTR, inclusiv rachete aer-sol de la transportoare strategice de rachete), precum și recrearea unui analog al Direcției a 8-a a CCGT, desființată de Hrușciov.

In this article