Condamnat la 3 ani închisoare pentru săvîrșirea a patru episoade de furt

Un tînăr în vîrstă de 24 ani a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvîrșirea a patru episoade de...

Un tînăr în vîrstă de 24 ani a fost condamnat la 3 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvîrșirea a patru episoade de furt.

Conform acuzațiilor aduse de către procurori, bărbatul este învinuit că, în perioada anilor 2020-2022, a comis patru episoade de furt, atît de la persoane fizice cît și din unele centre comerciale, sustrăgînd bunuri în valoare de la 4000 la 10000 lei.

Menționăm că, inculpatul și-a recunoscut vinovăția în săvîrșirea faptelor de care a fost acuzat. Prin urmare, judecata pe acest caz, s-a realizat conform unei proceduri simplificare, pe baza probelor administrate în faza de urmărire penală (364/1 din Codul de procedură penală).

În aceste condiții, conform normelor legale, acesta a beneficiat de o reducere cu 1/3 a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei cu închisoare.

Precizăm că, persoana dată nu este la prima abatere de ordin penal, acesta fiind anterior judecat pentru comiterea unor infracțiuni similare.

În privința inculpatului a fost menținută măsura preventivă sub formă de arest preventiv pînă la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.

Mai mult, la pronunțarea sentinței de condamnare, instanța de judecată a dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul părților vătămate a prejudiciului material cauzat în mărime totală de 15 222 lei.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

sursa: noi.md

In this article