6.000 de militari bieloruși, mobilizați la granița cu Ucraina. Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Vladimir Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina. Concomitent, conform serviciilor militare de informații ale Kievului, Belarus are mobilizate la...

Serviciile secrete ucrainene avertizează că Vladimir Putin încearcă să atragă Belarus într-un război deschis cu Ucraina. Concomitent, conform serviciilor militare de informații ale Kievului, Belarus are mobilizate la granița cu Ucraina 6 batalioane, care totalizează 6.000 de militari, informează Kyiv Independent.

Adjunctul serviciului militar de informații al armatei ucrainene, Vadim Skibițki, a declarat că Putin are întâlniri frecvente cu Aleksandr Lukașenko în încercarea de a-l convinge pe dictatorul belarus să se angajeze total într-un război deschis împotriva Ucrainei.

De la atacul Kremlinului asupra Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul, aliat al Rusiei, a servit ca bază pentru forţele ruseşti, în special în primele săptămâni ale invaziei, când trupele ruse au încercat să ia cu asalt Kievul și zonele din nordul și nord-estul Ucrainei. Cu toate acestea, Belarus nu a intrat până acum în conflict deschis cu trupele Kievului. Pe 24 august, de ziua națională a Ucrainei, președintele din Belarus, Aleksandr Lukașenko, a transmis un mesaj ciudat ucrainenilor.

Aliatul lui Putin, care a susținut războiul rușilor în Ucraina, le transmite vecinilor ucraineni „Cer senin, toleranță, curaj, putere și succes în restabilirea unei vieți decente”, a spus Lukașenko.

sursa: digi24.ro

In this article