Veşti bune: Guvernul a pregătit o serie de măsuri concrete fiscale şi financiar-bancare, pentru susținerea mediului de afaceri

Guvernul a pregătit deja o serie de măsuri fiscale şi financiar-bancare, pentru susținerea mediului de afaceri în perioada crizei provocată de pandemia de conronavirus. Ministrul Economiei şi Infrastructurii,...

Guvernul a pregătit deja o serie de măsuri fiscale şi financiar-bancare, pentru susținerea mediului de afaceri în perioada crizei provocată de pandemia de conronavirus. Ministrul Economiei şi Infrastructurii, Sergiu Răilean, a declarat astăzi, în cadrul unui briefing de presă, că masurile presupun subvenții, amânări de taxe şi impozite, dar şi reducerea ratei de bază la credite.

“Din bugetul public vor fi subvenționate integral impozitele salariale ale angajaților întreprinderilor a căror activitate a fost sistată în perioada stării de urgență”, a declarant Sergiu Răilean. Ministrul a precizat că vor fi recuperate 60 la sută din impozitele salariale pentru companiile afectate indirect.

Răilean s-a referit şi la reducerea cotei TVA pentru întreprinderile din domeniul HoReCa, dar şi la alte inițiative benefice.

“S-a redus cota TVA de a 20 la sută la 15 la sută pentru HoReCa. Am reușit să simplificăm procedura de înregistrare a medicamentelor de primă necesitate, la Agenția Medicamentului. Am deblocat piețele agricole, ca fermierii să își vândă produsele”, a mai declarat Sergiu Răilean.

In this article