Experți // COVID-19 în Moldova: La noi e mai bine decât în majoritatea țărilor UE

Experții din Republica Moldova au făcut grafice, în care au inclus cifrele persoanelor infectate de COVID-19 din mai multe state. Din scheme observăm că situația în țara noastră...

Experții din Republica Moldova au făcut grafice, în care au inclus cifrele persoanelor infectate de COVID-19 din mai multe state. Din scheme observăm că situația în țara noastră este mult mai bună, comparativ cu altele.

Astfel, economistul Roman Chirca a comparat numărul de decese, provocate de COVID-19 în Republica și România cu alte țări, precum Italia, SUA și Franța. Din imagine vedem că situația în țara noastră este stabilă, comparativ cu celelalte state, unde numărul de decese crește dramatic de la o zi la alta.

Experții de la IData au inclus Moldova în graficele despre COVID-19, comparând numărul de decese la 1 milion de locuitori.

“Stăm mai bine ca România, dar nu departe. La noi e mai bine decât în majoritatea țărilor UE, dar mai rău ca-n Parteneriatul Estic, unde.. ciudat, parcă nici nu e COVID-19, dar pur și simplu mai mor oamenii de gripă sau de altceva. Deși în SUA sunt cele mai multe decese înregistrat la moment, totuși, raportat la numărul populației, situația la ei nu e la fel de rea ca-n Belgia, de exemplu, unde la 1 milion de persoane au decedat deja de 4 ori mai mulți oameni decât în SUA”, menționează expertul IData.

 

In this article