Vasnețov, convocat la MAEIE după ofensele aduse de Moscova Maiei Sandu

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat, din nou, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în urma ofenselor reprezentantei oficiale a Ministerului de...

Ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost convocat, din nou, la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în urma ofenselor reprezentantei oficiale a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, în adresa președintelui R. Moldova, Maia Sandu.

Despre aceasta a anunțat ministrul Nicu Popescu, comentând retorica agresivă a Moscovei față de R. Moldova în ultima perioadă.

„Retorica agresivă este o retorică inacceptabilă. După ultimele declarații ale doamnei Zaharova, ambasadorul rus a fost convocat la MAEIE, unde i-a fost înmânată o notă de protest pentru aceste ofense directe aduse președintei Republicii Moldova”, a spus Popescu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Anterior, Zaharova a criticat declarațiile șefei statului, Maia Sandu, precum că Rusia a lăsat țara în frig și întuneric. Purtătoarea de cuvânt a MID-ului rus a lansat un atac dur la adresa președintelui, întrebând ce a făcut „cetățeana României” pentru cetățenii R. Moldova și afirmând că Rusia a ajutat întotdeauna Chișinăul, însă în schimb „autoritățile moldovenești propagă rusofobia la comanda Occidentului”.

Citește și: Zaharova, despre Sandu: Ea, cetățeană a României, își sărăcește poporul

In this article