Primăria lansează un sondaj pentru locuitorii din cele 18 suburbii

Locuitorii celor 18 suburbii din municipiul Chișinău vor putea stabili prioritățile de dezvoltare a localității pentru anul 2023 în cadrul unui sondaj lansat pe site-ul suburbii.chisinau.md. Anunțul a...

Locuitorii celor 18 suburbii din municipiul Chișinău vor putea stabili prioritățile de dezvoltare a localității pentru anul 2023 în cadrul unui sondaj lansat pe site-ul suburbii.chisinau.md. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Chestionarul este accesibil pentru fiecare locuitor din orașele, comunele și satele din componența municipiului Chișinău. Cetățenii din cele 34 de localități vor avea posibilitatea să voteze pentru proiectele concrete care vor fi finanțate de Primăria Chișinău.

”Pe site-ul suburbii.chisinau.md oamenii pot să voteze care sunt prioritățile stringente pentru comunitatea lor, cum ar fi transportul public, drumurile de acces, rețelele de apeduct și canalizare, reparația în școli și grădinițe, extinderea și modernizarea iluminatului stradal etc. Anume interacțiunea cu locuitorii din suburbii ne-a motivat, în perioada 2020-2022, să creștem investițiile municipale în proiectele de infrastructură din cele 18 suburbii până la aproximativ 600 de milioane de lei, ceea ce e cu 300% mai mult față de anii precedenți.”, a precizat primarul general Ion Ceban.

Potrivit municipalității, orice finanțare a fost făcută în funcție de necesitățile locuitorilor, care au fost identificate, de asemenea, în cadrul unor sondaje.

”Datorită acestort chestionare, locuitorii din suburbii ne vor ajuta și în anul 2023 să facem investiții în lucrările necesare pentru ca localitatea lor să devină modernă. Vom ține cont de toate voturile expuse în cadrul sondajului la elaborarea bugetului municipal pentru anul 2023. Accesați pagina suburbii.chisinau.md și participați la sondaj și împreună putem să dezvoltăm și să creștem nivelul de trai.” i-a îndemnat repetat Ion Ceban pe locuitorii din suburbiile Capitalei.

In this article