Fumatul la balconul casei și căminelor va fi interzis

Fumatul la balcoanele caselor de locuit, apartamente, cămine va fi interzis. O asemenea prevedere se regăsește într-un proiect de lege avizat de către Cabinetul de miniștri, miercuri, 14...

Fumatul la balcoanele caselor de locuit, apartamente, cămine va fi interzis. O asemenea prevedere se regăsește într-un proiect de lege avizat de către Cabinetul de miniștri, miercuri, 14 decembrie în cadrul ședinței Guvernului.

Potrivit deciziei, fumatul nu va fi permis în locurile de uz comun a căminelor și în locuințele în care se află minori și femei gravide..

Documentul mai prevede că atribuțiile de supraveghere a consumului de produse din tutun și a expunerii la fumul de tutun și cel emis de țigările electronice se transferă de la Ministerul Sănătății către Agenția Națională pentru Sănătate Publică.

Prin urmare și Codul Contravențional va fi completat cu contravenții pentru fumatul în spațiile de uz comun ale blocurilor de locuit și căminelor, la balcoanele caselor de locuit (apartamentelor, căminelor), în locurile în care se află minori și femei gravide.

Proiectul de lege urmează să fie examinat și aprobat în Parlament.

In this article