Vasile Bolea: “CEC nu respectă programul de lucru în perioada electorală”

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova nu lucrează conform graficului stabilit prin lege. Declaraţia a fost făcută de Vasile Bolea, care astăzi a venit la CEC cu rugămintea...

Comisia Electorală Centrală din Republica Moldova nu lucrează conform graficului stabilit prin lege. Declaraţia a fost făcută de Vasile Bolea, care astăzi a venit la CEC cu rugămintea către Comisie să examineze corect cererea și documentația depusă anterior pentru înregistrarea unui nou grup de inițiativă. Însă angajații CEC şi-au luat liber pe 1 septembrie.

“În perioada campaniei electorale, Comisia Electorală Centrală este obligată prin lege să lucreze fără zile libere, dar personalul acesteia a ales să se odihnească pe 1 septembrie. CEC nu numai că este complet angajată politic, dar nici nu-i place să muncească”, a declarat Vasile Bolea, amintind că în ajun Comisia a ignorat documentele care i-au fost prezentate.

“Cei de la CEC și-au depășit atribuţiile, ignorându-și obligaţiile. Dacă vor refuza din nou, vom merge în instanță cu o plângere penală”, a declarat Vasile Bolea.

Anterior, Vasile Bolea a contestat la Curtea de Apel refuzul ilegal al Comisiei Electorale Centrale de a înregistra grupul de inițiativă în sprijinul desemnării sale drept candidat la președinție.

In this article