Vameșii a reținut 37.200 de țigarete nedeclarate în ultimele două zile

Pe parcursul ultimelor două zile, vameșii, asistați de câinii de serviciu, au prevenit trei tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun, fiind reținute în total...

Pe parcursul ultimelor două zile, vameșii, asistați de câinii de serviciu, au prevenit trei tentative de scoatere ilegală din țară a produselor din tutun, fiind reținute în total 37.200 de țigarete nedeclarate, transmite Breaking News.

Primul caz a fost raportat de către vameșii de la Leușeni, sâmbătă, 22 iunie, după ce câinele de serviciu a semnalat prezența unor produse suspecte în aripa din spate a unui autocar de pe ruta Chișinău – Cluj-Napoca. În urma demontării ascunzișului, au fost depistate 23.200 de țigarete.

Atât țigaretele, cât și autocarul au fost reținute pentru continuarea cercetărilor, iar șoferul urmează să achite și o amendă de până la 4.500 lei.

Alte două rețineri au fost consemnate ieri, 23 iunie, pe aeroportul din Capitală. În ambele cazuri, țigaretele au fost depistate în cadrul scanării bagajelor pasagerilor înregistrați pentru cursa spre Londra, prezența acestora fiind confirmată și de reacția patrupedului Vămii. Astfel, în cadrul verificărilor, inspectorii vamali au depistat 3.600 și respectiv, 10.400 de țigarete nedeclarate.

Produsele din tutun au fost reținute, iar pasagerii care le-au tăinuit de la controlul vamal au fost amendați cu câte 3 250 lei.

In this article


Join the Conversation