Vama: bunurile livrate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale vor fi mai sigure și mai rapide

Operațiunile de vămuire a bunurilor livrate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale vor fi mai sigure, dar și mai rapide. Serviciul Vamal a elaborat mecanismul de declarare prealabilă a...

Operațiunile de vămuire a bunurilor livrate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale vor fi mai sigure, dar și mai rapide. Serviciul Vamal a elaborat mecanismul de declarare prealabilă a coletelor livrate prin poșta rapidă, transmite Breaking News.

Potrivit instrucțiunii elaborate, noul mecanism va funcționa în baza schimburilor de informații dintre organul vamal și operatorii poștali. Acest lucru va permite profilarea potențialelor riscuri de fraudare și emiterea unei decizii până să ajungă coletul la oficiul poștal de destinație. În rezultat, noua procedură de control va diminua riscurile de fraudare, va simplifica formalitățile de vămuire, iar acordarea liberului de vamă se va realiza într-un timp mai scurt.

În intervențiile sale, Directorul Vămii a solicitat să fie asigurată o funcționare ireproșabilă a mecanismului implementat, iar subdiviziunile implicate să dea dovadă de vigilență și eficiență.

In this article


Join the Conversation