Ungaria pledează pentru o cooperare cât mai strânsă cu Republica Moldova

Ungaria pledează pentru o cooperare cât mai strânsă cu Republica Moldova și salută politica externă echilibrată promovată de actuala guvernare de la Chișinău. Declarația a fost făcută de...

Ungaria pledează pentru o cooperare cât mai strânsă cu Republica Moldova și salută politica externă echilibrată promovată de actuala guvernare de la Chișinău. Declarația a fost făcută de șeful diplomației ungare, Péter Szijjártó, în cadrul întrevederii cu președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, transmite Breaking News.

Aflat într-o vizită în țara noastră, ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului exterior al Ungariei a remarcat avantajele oferite Moldovei de Acordul de Asociere cu UE și de calitatea de observator al Uniunii Euro-asiatice. Potrivit diplomatului, această poziție oferă valoare specială Moldovei în ochii UE. Ministrul a salutat inițiativa lansată de președintele țării privind încheierea unui Acord de parteneriat strategic dintre țările noastre și de delegare a doi diplomați maghiari pentru consilierea membrilor Guvernului în chestiuni de integrare europeană.

Părțile au discutat despre oportunitățile de finanțare pentru companii din ambele state. Zinaida Greceanîi și-a exprimat încrederea că întrunirea Comisiei mixte de cooperare comercial-economică preconizată pentru primăvara acestui an se va solda cu proiecte concrete de anvergură.

La întrevedere a fost abordată și problema râului Nistru în perspectiva construcției unei cascade de hidrocentrale. Președintele Parlamentului a solicitat suportul Ungariei pe arena internațională în vederea promovării mesajului de păstrare a biodiversității Nistrului și a securității alimentării cu apă potabilă sigură a populației.

In this article


Join the Conversation