Ion Ceban: Parcurile de autobuze și troleibuze vor fi reînnoite cu unități noi

Primăria Chișinău este în proces de dezvoltare a Parcului Urban de Autobuze și a Parcurilor de Troleibuze. Astfel, până la sfârșitul anului, municipalitatea urmează să procure zeci de...

Primăria Chișinău este în proces de dezvoltare a Parcului Urban de Autobuze și a Parcurilor de Troleibuze. Astfel, până la sfârșitul anului, municipalitatea urmează să procure zeci de unități de transport. Despre aceasta a vorbit primarul general al capitalei, Ion Ceban, în cadrul emisiunii Politica de la TV8.

În cadrul emisiunii, edilul a explicat modul prin care primăria intenționează să rezolve problema acută, cu care se întâlnește toți locuitorii capitalei.

Primarul a menționat că toate aceste aspecte sunt interconectate și, prin urmare, ar trebui luate în ansamblu.

„Astăzi avem nevoie de 100-150 de autobuze noi. 100 de autobuze costă aproximativ 380 de milioane de lei. De unde să scoată banii? Există mai multe pârghii financiare: fie împrumuturi pe termen lung, fie un proiect de investiții sau parteneriat cu unele organizații. Ne gândim astăzi la toate trei ”, a spus primarul.

În ceea ce privește microbuzele, Ion Cheban a afirmat cu fermitate că nu va exista nicio creștere a tarifului, până când vor apărea noi microbuze confortabile.

„Dacă vorbim despre modificarea tarifului, atunci ar trebui să vorbim doar despre mașini noi confortabile, care ar trebui să funcționeze împreună cu autobuzul și troleibuzul, în conformitate cu toate regulile și reglementările și să respecte programul”, a subliniat primarul general.

In this article


Join the Conversation