Un veteran de război astăzi împlinește 100 de ani! DODON: Exprim recunoștință pentru sacrificiul depus în obținerea victoriei

Președintele PSRM, Igor Dodon, a transmis felicitări veteranului Gladcov Pavel, deținător a Ordinului Republicii, care astăzi împlinește onorabila vârstă de 100 de ani. “Este semnificativ faptul că aniversarea...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a transmis felicitări veteranului Gladcov Pavel, deținător a Ordinului Republicii, care astăzi împlinește onorabila vârstă de 100 de ani.

“Este semnificativ faptul că aniversarea zilei de naștere coincide cu Victoria poporului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

În vara anului 1941, marele veteran s-a oferit voluntar pentru front. A luptat cu vitejie și curaj și a dat dovadă de eroism în cele mai importante bătălii ale Marelui Război Pentru Apărarea Patriei. A participant la acţiunile militare de pe teritoriul Ucrainei, Belarusului, Poloniei, Germaniei; Bătălia de la Kursk și Frontul Stalingrad şi Sud-Vest, pentru care a fost decorat cu numeroase distincții. După finalizarea serviciului militar, Pavel Gladcov a educat tinerii în spiritul militar-patriotic.

Exprim recunoștință marelui veteran pentru sacrificiul depus în obținerea victoriei asupra fascismului, astfel ca noi să ne bucurăm de pace și cer senin.

Vă urăm sănătate, bucurii și mulți ani alături de cei dragi!”, se arată în mesajul lui Igor Dodon.

In this article