Un tânăr s-a sinucis când a aflat că iubita de pe net era bărbat

Sfârșitul tragic al unui tânăr de 24 de ani dă peste cap lumea justiției din Italia. Tânărul s-a sinucis după ce a aflat că iubita cu care vorbea...

Sfârșitul tragic al unui tânăr de 24 de ani dă peste cap lumea justiției din Italia. Tânărul s-a sinucis după ce a aflat că iubita cu care vorbea pe internet era de fapt un personaj fictiv inventat de un bărbat de 64 de ani. Băiatul nu a făcut față șocului emoțional și și-a luat zilele. De un an de zile, avocații caută în legislație cum să îl incimineze pe cel care a înșelat. Azi, decizia instanței a fost de o banală amendă în valoare de 825 de euro.

Daniele, tânărul de 24 de ani s-a sinucis când a descoperit că iubita pe care a cunoscut-o pe chat era de fapt un bărbat care voia să-l înșele. Timp de mai bine de un an și jumătate Daniele a avut o relație virtuală cu o tânără. Întâmplător, băiatul a găsit pe un alt site pozele pe care “fata” i le trimisese. Când a întrebat ce se întâmplă de la celălalt capăt i s-a spus brutal adevărul. Persoana cu care vorbea a recunoscut că este un bărbat, are 64 de ani, iar scopul discuțiilor era acela de a-l manipula.

În cele 18 luni de discuții, au fost zile în care Daniele și cea despre care credea că este fata de care s-a îndrăgostit au vorbit și 17 ore în continuu, iar relația virtuală a numărat peste 8000 de mesaje, potrivit Corirre.it, citind din rechizitoriu.

Tânărul a cedat șocului emoțional și de rușine și-a pus capăt zilelor. Mama lui l-a găsit spânzurat cu un bilet lângă el adresat celei care i-a dat viață: “„Nu ți-am spus niciodată, dar îți doresc o lume bună…”.

Părinții lui Daniele s-au luptat în intanță să obțină o pedeapsă pentru bărbatul care l-a atras pe tânăr într-un joc psihologic, manipulându-l.

Vineri, decizia Parchetului i-a întristat profund pe părinții lui Daniele. Procurorul a clasat infracțiunea (articolul 586 din codul penal) de „moarte ca urmare a unei alte infracțiuni”. S-a constatat că este vorba doar despre o „înlocuire a persoanei” și s-a stabilit o amendă de 825 de euro, pe motiv că bărbatul de 64 de ani „Nu a cerut bani”.

Cazul a deschis o întreagă dezbatere între avocați care spun că bărbatul ar putea fi teoretic inculpat în temeiul articolului 586 din codul penal.

„Când moartea sau vătămarea unei persoane derivă dintr-o faptă prevăzută ca infracțiune intenționată, drept consecință neintenționată de către vinovat, se aplică dispozițiile articolului 83, dar pedepsele stabilite la articolele 589 și 590 sunt majorate. Cheia stă în prezența unei relații de consecință între infracțiunea intenționată și evenimentul fatal”, a explicat presei italiene un avocat.

In this article