Un tânăr moldovean a încercat să ajungă ilegal în Ucraina

Un tânăr moldovean s-a pornit pe jos în țara vecină, aflată în război, însă a fost oprit. Incidentul s-a produs la PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe. Tânărul și-a pus în gând...

Un tânăr moldovean s-a pornit pe jos în țara vecină, aflată în război, însă a fost oprit.

Incidentul s-a produs la PTF Palanca-Maiaki-Udobnoe.

Tânărul și-a pus în gând să ajungă în Ucraina, întrucât avea interdicție de intrare în țara vecină. Conaționalul a fost observat de către patrula Poliției de Frontieră în timp ce înainta, pe jos, pe drumul tranzit Odesa – Reni. La audieri, bărbatul și-a recunoscut intenția de trecere clandestină a frontierei de stat.

De asemenea, un șofer din Georgia a fost identificat la controlul de frontieră cu permisul de conducere falsificat.

Pe sensul de intrare în R. Moldova, în punctul de trecere a frontierei (PTF) Palanca-Maiaki-Udobnoe s-a prezentat cetățeanul Georgiei la volanul mașinii personale. În cadrul procedurilor de control, printre documente a fost depistat și un permis de conducere care ar fi emis de autoritățile de baștină. La examinarea minuțioasă a permisului, polițiștii de frontieră în comun cu ofițerii FRONTEX au stabilit prezența unor indici vădiți de falsificare. Posesorul actului a declarat că l-ar fi obținut în condiții legale. Șoferul a fost înlăturat de la conducerea vehiculului, documentul falsificat fiind ridicat.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale EST continuă cercetările în vederea elucidării circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun.

In this article