FOTO// 45 de saci cu resturi umane au fost găsiți într-o prăpastie din Mexic

Aproximativ 45 de saci cu resturi umane au fost descoperiţi într-o prăpastie din statul Jalisco, în vestul Mexicului, în timpul căutării a şapte tineri daţi dispăruţi de peste...

Aproximativ 45 de saci cu resturi umane au fost descoperiţi într-o prăpastie din statul Jalisco, în vestul Mexicului, în timpul căutării a şapte tineri daţi dispăruţi de peste zece zile, au anunţat autorităţile locale.

“Au fost extraşi 45 de saci care conţin resturi umane corespunzând unor bărbaţi şi femei”, a declarat într-un comunicat biroul procurorului statului, care a continuat să adune dovezi joi.

Descoperirea a fost făcută marţi în fundul unei prăpăstii de 40 de metri situată în vecinătatea comunei Zapopan, la periferia oraşului Guadalajara, capitala statului Jalisco.

Autorităţile demaraseră o operaţiune pentru a găsi două femei şi cinci bărbaţi, în vârstă de aproximativ 30 de ani şi daţi dispăruţi din 20 mai.

Rapoartele de căutare a persoanelor dispărute au fost depuse separat şi în zile diferite, dar autorităţile au constatat că toţi lucrau într-un call center. Locul în care lucrau aceşti tineri se află în aceeaşi zonă cu locul unde au fost găsite resturile umane. Potrivit primelor elemente ale anchetei, call center-ul ar fi implicat în activităţi ilegale.

O ipoteză însă respinsă de rudele celor dispăruţi, care au acuzat autorităţile că au incriminat victimele, scrie Agrepres. În ultimii ani, resturi umane au fost găsite în saci sau în morminte clandestine în diferite zone ale statului Jalisco.

În 2021, la Tonala, în apropiere de Guadalajara, au fost descoperiţi aproximativ 70 de saci care conţineau resturile umane a unsprezece persoane.

Mexicul a înregistrat peste 340.000 de crime şi aproximativ 100.000 de dispariţii, atribuite în principal organizaţiilor criminale, de la lansarea în decembrie 2006 a unei vaste şi controversate operaţiuni militare menite să lupte împotriva traficului de droguri.

In this article