Un şef de la Ialoveni-Gaz, reţinut de CNA

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins şi primit, sub controlul CNA,...

Inginerul-şef al SRL Ialoveni-Gaz a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, fiind bănuit de luare de mită. Acesta ar fi pretins şi primit, sub controlul CNA, 40.000 de lei de la un bărbat pentru a diminua amenda, pe care urma acesta s-o achite, pentru provocarea unei scurgeri de gaze naturale, transmite Breaking News.

Potrivit denunţătorului, în urma unor săpături pe care le-a efectuat în ziua de 29 ianuarie 2020 în localitatea Micăuţi, a fost deteriorată o conductă de gaze, cazul ajungând în atenţia responsabililor de la Ialoveni-Gaz. Deşi a înlăturat defecţiunea din resurse proprii, denunţătorul a fost chemat de inginerul-şef al întreprinderii şi somat să achite 116 000 de lei pentru prejudiciile cauzate, fără însă a-i prezenta un calcul oficial. Din spusele acestuia, angajatul Ialoveni-Gaz i-ar fi propus o altă soluţie – să achite în casieria întreprinderii 33 000 de lei pentru daunele provocate şi 40 000 de lei să-i dea lui, ca mulţumire pentru că i-ar fi scăzut suma amenzii.

In this article


Join the Conversation