Un proiect nou de lege, propune amenzi de până la 12 mii de lei pentru utilizarea sacoşelor din plastic

Sancţiuni usturatoare pentru utilizarea pungilor şi a veselei de plastic. Deputații blocului politic „ACUM” au elaborat un proiect de lege, prin care propun amenzi de până la 12...

Sancţiuni usturatoare pentru utilizarea pungilor şi a veselei de plastic. Deputații blocului politic „ACUM” au elaborat un proiect de lege, prin care propun amenzi de până la 12 mii de lei pentru utilizarea sacoşelor mai groase de 50 de microni, dar şi farfuriilor şi tacâmurilor din plastic, transmite Breaking News.

Mai exact, amenda pentru utilizarea și vânzarea pungilor de plastic ar urma să fie între 3000 și 4500 de lei pentru persoane fizice și între 6000 și 12 mii de lei – pentru cele juridice. Aceleaşi sancţiuni vor fi aplicate şi în cazul veselei de plastic.

Astfel, un grup de deputaţi au propus modificări la Codul Contravențional, după ce s-a constatat că versiunea finală a Legii cu privire la comerțul interior doar interzice utilizarea pungilor de plastic, dar nu prevede şi sancţiuni.

Potrivit acestui document, din 1 ianuarie 2019, vânzarea celor mai rezistente și groase sacoșe a fost interzisă în ţara noastră. Ulterior, în 2020 și 2021 urmau, treptat, să fie scoase din uz toate pachetele din plastic. Utilizarea și comercializarea veselei de unică folosință din plastic va fi interzisă în Moldova din 1 ianuarie 2021.

 

In this article


Join the Conversation