Un procuror din Orhei, reținut pentru corupere pasivă

Un procuror din Orhei, reținut acum patru ani pentru corupere pasivă, și-a aflat verdictul. Judecătoria Criuleni l-a condamnat la șapte ani de închisoare, cu executare. De asemenea, instanța...

Un procuror din Orhei, reținut acum patru ani pentru corupere pasivă, și-a aflat verdictul. Judecătoria Criuleni l-a condamnat la șapte ani de închisoare, cu executare. De asemenea, instanța i-a aplicat o amendă de 160 de mii de lei și l-a privat de dreptul de a ocupa funcții de demnitate publică timp de 10 ani, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

Într-un comunicat de presă remis de Procuratura Generală se menționează că, în iunie 2015, procurorul a extorcat și a primit 600 de dolari pentru a clasa o cauză penală în privința unui bărbat. Ultimul era bănuit de comiterea unui accident rutier în stare de ebrietate.

Procurorul a fost prins în flagrant delict în incinta Procuraturii Orhei, imediat după primirea banilor extorcați. După reținere, Consiliul Superior al Procurorilor l-a suspendat provizoriu din funcție.

In this article


Join the Conversation