Un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Strășeni, cercetat de CNA pentru trafic de influență

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Strășeni este cercetat pentru trafic de influență de ofițerii Centrului Național Anticorupție, după ce a fost denunțat de un cetățean la Serviciul...

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Strășeni este cercetat pentru trafic de influență de ofițerii Centrului Național Anticorupție, după ce a fost denunțat de un cetățean la Serviciul Protecție Internă și Anticorupție al Ministerului Afacerilor Interne. Potrivit denunțătorului, polițistul ar fi pretins de la el mijloace financiare în schimbul influențării unor funcționari ai Agenției Servicii Puiblice pentru a reînmatricula un mijloc de transport.  

Pe marginea acestor informații, CNA a  pornit o cauză penală pentru trafic de influență și a efectuat astăzi percheziții la domiciliul și în automobilul bănuitului în vederea acumulării materialului probator pentru cauza din gestiune. De la fața locului au fost ridicați bani, copiile actelor necesare pentru reînmatricularea mijlocului de transport și telefonul mobil al bănuitului.

În prezent, polițistul este cercetat în stare de libertate, iar urmărirea penală se desfășoară sub conducerea procesuală a Procuraturii municipiului Chișinău.

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

In this article