Un polițist de frontieră și directorul unui centru reținuți de CNA și procurori

Un angajat al Poliției de frontieră și directorul filialei Cantemir a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale...

Un angajat al Poliției de frontieră și directorul filialei Cantemir a ÎS „Centrul de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională” au fost reținuți de ofițerii Direcției Generale Teritoriale Sud a CNA și procurorii anticorupție, într-un dosar de trafic de influență, corupere pasivă și fals în acte publice. Aceștia sunt bănuiți că ar fi luat mită în valoare de 24 000 de lei pentru a ajuta un bărbat să obțină mai ușor permisul de conducere.

Potrivit anchetei, polițistul de frontieră, în complicitate cu șeful filialei Cantemir a Centrului de pregătire a specialiștilor pentru Armata Națională, ar fi pretins și primit de la un bărbat 24 000 de lei.

Aceștia ar fi cerut banii sub pretextul că ar avea influență asupra mai multor angajați ai filialei Cantemir a Centrului și ai Secției înmatricularea mijloacelor de transport și calificarea conducătorilor auto din Cahul care, la rândul lor, ar putea favoriza susținerea cu succes a examenului auto, cu toate că solicitantul nu a frecventat orele de instruire și se afla la evidența medicului narcolog.

CNA informează că în urma măsurilor speciale de investigaţie şi acţiunilor de urmărire penală întreprinse, polițistul de frontieră și administratorul au fost recunoscuți în calitate de bănuiți și au fost reținuți pentru 72 de ore.

In this article