O nouă zi de proteste masive în Franța. Manifestanții cer creșterea salariilor pentru a face față scumpirilor

Cele mai mari manifestații au avut loc la Paris, unde au apărut și inevitabilele tensiuni dintre protestatari și forțele de ordine. Potrivit autorităților, cel puțin zece polițiști au...

Cele mai mari manifestații au avut loc la Paris, unde au apărut și inevitabilele tensiuni dintre protestatari și forțele de ordine.

Potrivit autorităților, cel puțin zece polițiști au fost răniți. Manifestanții au cerut creșterea salariilor, pentru a face față scumpirilor de tot felul.

Toate astea în condițiile în care, în paralel, continuă greva muncitorilor din rafinării, care a dus în ultimele săptămâni la o criză a carburanților și la cozi interminabile în benzinării.

La chemarea a 4 mari sindicate, manifestanți de diferite profesii cer creșteri salariale pentru a putea face față scumpirilor din ultima vreme. Luna trecută, inflaţia din Franţa a atins 6,5% iar scumpirea produselor alimentare a ajuns la 10%.

La Paris mai mulți indivizi cu cagule au spart vitrinele unor magazine și au incediat obiecte și mașini. Iar potrivit autorităților, mai mulți membri ai poliţiei au fost răniți în timpul ciocnirilor protestatarii violenți.

Protestele vin într-un context extrem de tensionat în Franța, provocat de greva din rafinării, urmată de decizia guvernului de a rechiziţiona personalul grevist. Prin această măsură executivul speră să-i determine pe angajații de la rafinării și depozite petroliere, să revină la lucru.

In this article