Un politician rus va fi judecat pentru discreditarea armatei, după ce a urmărit discursul lui Putin cu spaghete pe urechi

Un politician regional rus va apărea săptămâna viitoare în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor că a discreditat forțele armate ale țării prin publicarea unei înregistrări video în...

Un politician regional rus va apărea săptămâna viitoare în fața instanței pentru a răspunde acuzațiilor că a discreditat forțele armate ale țării prin publicarea unei înregistrări video în care apare ascultând discursul președintelui Vladimir Putin despre starea națiunii cu spaghete pe urechi, informează Reuters.

Înregistrarea video făcea referire la proverbul rusesc potrivit căruia, atunci când cineva își agață tăiței pe urechi, acea persoană a fost mințită sau păcălită.

Mihail Abdalkin, deputat al Partidului Comunist în parlamentul regional din Samara, a scris pe rețelele sociale că tribunalul din Novokuybyșev va dezbate cazul său pe 7 martie.

Partidul acestuia îl mustrase deja anterior. „Vom lupta pentru a ne dovedi nevinovăția”, a adăugat Abdalkin.

De la invadarea Ucrainei în februarie 2022, autoritățile ruse au intensificat măsurile de reprimare a disidenței publice, stabilind amenzi și pedepse cu închisoarea pentru discreditarea forțelor armate prin exprimarea unor opinii negative.

Discursul lui Putin din data de 21 februarie, care a durat aproape două ore, nu a inclus niciun anunț politic major, în afară de suspendarea participării Rusiei la cel mai recent acord pentru controlul armelor nucleare pe care îl încheiase cu SUA.

Abdalkin și-a postat videoclipul la scurt timp după discurs pe „V Kontakte”, echivalentul rusesc al Facebook, și a adăugat un mesaj în care spunea că a fost rugat să urmărească discursul de către vicepreședintele parlamentului din Samara.

„Îl susțin în totalitate, sunt total de acord, o mare performanță”, a adăugat el. „Nu am mai auzit așa ceva în ultimii 23 de ani. Plăcut surprins”.

In this article