Un mort și 22 de răniți într-un spital german unde mai multe saloane pline cu pacineți au luat foc

În spitalul Helios din Uelzen, mai multe saloane cu pacienți de la etajul trei au ars joi seara târziu. O persoană și-a pierdut viața, iar alte șase au...

În spitalul Helios din Uelzen, mai multe saloane cu pacienți de la etajul trei au ars joi seara târziu. O persoană și-a pierdut viața, iar alte șase au suferit răni care le pun viețile în pericol. În total au fost 22 de răniți, scrie Bild, care citează un purtător de cuvânt al pompierilor.

Alarma a fost dată în jurul orei 23:00 și, când pompierii au ajuns la clinică, flăcările puteau fi deja văzute la etajul trei. Din clădire se auzeau strigăte de ajutor. Focul s-a extins în mai multe saloane cu pacienți și numeroase persoane au trebuit să fie salvate din spital, unele folosind scări. În jur de 140 de pompieri și personal de salvare au intervenit.

Un mort și 22 de răniți într-un spital german unde mai multe saloane pline cu pacineți au luat foc, la etajul trei Foto: Profimedia Images

Potrivit pompierilor, serviciul de salvare a înființat un punct de triere unde au fost examinați pacienții care sufereau din cauza inhalării de fum și a arsurilor pe difverse părți ale corpului. Au fost apoi distribuiți în alte secții ale clinicii, sau duse la spitalele din jur.

Polițiștii au început cercetările asupra cauzei incendiului și au izolat complet etajul afectat. Potrivit datelor actuale, anchetatorii au vorbit despre prejudicii de peste un milion de euro.

In this article