Capitala, cu stații de așteptare moderne și rezistente. În ultimii ani, 450 de stații au fost renovate și construite de municipalitate

Municipiul Chișinău se remarcă, în ultimii ani, cu stații de așteptare a transportului public rezistente și moderne, reabilitatea sau construite conform tuturor rigorilor. Până acu, Primăria Chișinău a...

Municipiul Chișinău se remarcă, în ultimii ani, cu stații de așteptare a transportului public rezistente și moderne, reabilitatea sau construite conform tuturor rigorilor. Până acu, Primăria Chișinău a renovat 450 de stații, inclusiv pe străzile care au fost reparate.

Lucrările au fost efectuate de Primăria capitalei în colaborare cu mai mulți parteneri din sectorul public și privat.

„În peste 130 de locații au fost instalate pavilioane noi (21 dintre acestea fiind duble) și au fost construite platforme de așteptare, inclusiv în zone unde acestea nu existau anterior. Totodată, zona din preajma stațiilor de autobuz și troleibuz, au fost amenajate și adaptate pentru necesitățile persoanelor cu dizabilități. Este vorba despre aplicarea pavajului tactil, amenajarea rampei de acces și coborârea bordurilor. Noul aspect al stațiilor se remarcă printr-o structură mai rezistentă, estetică, prezența unui panou informativ și a unui spațiu dedicat anunțurilor”, a declarat viceprimarul Capitalei, Ilie Ceban.
De asemenea, fiecare stație este identificată prin inscripționarea numelui său și beneficiază de iluminare nocturnă.

„39 de pavilioane instalate (dintre care 10 duble), dispun de dotări precum city light, elemente electrice și de iluminat, costul lucrărilor de amenajare constituind 87,7 mii de lei per stație”, mai precizează Ilie Ceban.

În total, pe teritoriul municipiului Chișinău sunt 952 de stații de așteptare a transportului public: 619 se află în raza urbană, iar 333 de stații – în suburbii. Primăria Chișinău va continua să creeze condiții decente de infrastructură rutieră, pentru chișinăuieni.

In this article