IGSU atenționează despre respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun. În acest context, angajații IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult...

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația privind respectarea regulilor de siguranță în perioada sărbătorilor de Crăciun. În acest context, angajații IGSU îndeamnă responsabilii lăcașelor de cult să respecte cu strictețe regulile antiincendiare.
Astfel, lăcașele de cult trebuie dotate cu mijloace primare de stingere. Pompierii avertizează, că în vederea prevenirii riscului producerii incendiilor în biserici, catedrale și mănăstiri, sobele și coșurile de evacuare a fumului trebuie să fie verificate și exploatate conform regulilor prescrise.
Cetățenii sunt rugați să utilizeze focul deschis, dar și lumânările cu prudența maximă. Lumânările trebuie să fie păstrate în locuri speciale din interiorul lăcașelor. Totodată, în vederea prevenirii incendiilor, se interzice suprasolicitarea circuitului electric prin conectarea mai multor instalații și utilajelor electrice.
Enoriașii sunt rugați să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu-și pune viața în pericol, iar căile de acces în preajma lăcașelor pentru autospecialele de intervenție trebuie să fie menținute libere. Mai mult, pentru evacuarea promptă a oamenilor schemele de evacuare trebuie să fie afișa
Potrivit IGSU, respectarea regulilor antiincendiare are drept scop prevenirea situațiilor de risc în lăcașele de cult în vederea preîntâmpinării incendiilor și altor situații excepționale legate de sursele de aprindere.
În sărbătorile de Crăciun pe stil vechi, în vederea menținerii securității și siguranței în regim sporit vor active peste 400 de angajați gata să intervină în situații excepționale.
In this article