Un copil de doar 11 ani diagnosticat cu rabie în stare gravă

Cu simptome de febră și halucinații, copilul a fost internat pe data de 12 iulie, transmite Breaking News. Febra nu este constantă, iar după procedura de puncție și...

Cu simptome de febră și halucinații, copilul a fost internat pe data de 12 iulie, transmite Breaking News.

Febra nu este constantă, iar după procedura de puncție și tratament medicamentos, băiețelul a fost diagnosticat cu rabie.

În prezent, minorul se află internat în stare extrem de gravă la Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii.

Copilul de 11 ani este din localitatea Goianul Nou, Stăuceni.

Băiețelul a fost mușcat de un câine în luna iunie, la o tabără. Mama i-a prelucrat rana cu spirt, însă peste o lună au apărut simptomele rabiei.

Cazul a fost confirmat de medicii de la Centrul de Sănătate Ciorescu, care îndeamnă toată lumea care a fost mușcată de orice animal de la începutul anului 2019 să se adreseze de urgență la medicul de familie pentru investigații.

Rabia este o boala infecţioasă gravă transmisă de la animale vertebrate la om, provocată de un virus din familia Rhabdoviridae (virus neurotrop ce se fixează în celulele cerebrale provocând o meningoencefalita ireversibilă ce conduce la deces în 5-20 de zile). Boala poate fi răspândită de către animale prin intermediul salivei sau contactului cu ţesutul cerebral. Oamenii pot dobândi boala în urma muşcăturilor de animale sălbatice cât şi domestice. Mușcăturile care afectează faţa, capul, gâtul sau mâinile sunt considerate cu risc crescut.

In this article


Join the Conversation