Un bărbat din Dondușeni, învinuit de 19 episoade de trafic de influență pentru susținerea examenelor auto

Un locuitor al raionului Dondușeni a fost trimis în judecată fiind suspectat de 19 episoade de trafic de influență. Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă...

Un locuitor al raionului Dondușeni a fost trimis în judecată fiind suspectat de 19 episoade de trafic de influență. Împreună cu acesta, pe banca acuzaților vor compărea încă trei persoane, printre care președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, sunt învinuiți de confecționarea documentelor oficiale false.

Procuratura Anticorupție, Oficiul Nord anunță despre finalizarea și expedierea dosarului de învinuire a celor patru în judecată.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – mai 2019, un locuitor al raionului Dondușeni a pretins și primit de la 19 cursanți circa 7 mii de euro, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiei de examinare din cadrul Secției de Înmatriculare a Transportului și Calificare a Conducătorilor Auto din Ocnița.

Pentru sume cuprinse între 350 și 500 de euro, „clienții” primeau asigurări că promovează cu succes probele examenului pentru obținerea permiselor de conducere de categoria ”B” și ”C”.

În cadrul aceleiași cauze penale este învinuit și Președintele filialei Ocnița a Asociației Obștești Uniunea Conducătorilor Auto, care, de comun cu doi maiștri de instruire practică din subordine, au falsificat o serie de acte care confirmau școlarizarea unei persoane pentru susținerea cu succes a examenului auto de categoria ”C”. Acest lucru s-a întâmplat chiar dacă ”beneficiarul” nu a frecventat orele de curs și nu a fost prezent la examenul intern.

Pentru aceste infracțiuni legislația prevede până la 5 ani închisoare.

 

In this article