Un bărbat din Chișinău a fost reținut, în flagrant, pentru trafic de influență. În schimbul a 5000 de euro, ar fi promis să influențeze soluționarea unui material din gestiunea Poliției

Un bărbat din Chișinău a fost denunțat la CNA pentru faptul că ar fi promis să intervină pe lângă persoane publice din cadrul Poliției cu scopul de a...

Un bărbat din Chișinău a fost denunțat la CNA pentru faptul că ar fi promis să intervină pe lângă persoane publice din cadrul Poliției cu scopul de a le determina să înceteze investigațiile în materialele aflate în gestiune pe un caz de furt. Acesta ar fi pretins 5000 de euro de la denunțător în schimbul influențării deciziei în cauza menționată.

În baza denunțului, a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență. La data de 26 decembrie, transmiterea mijloacelor bănești în sumă de 3000 de euro a fost efectuată sub controlul Direcției Teritoriale „Centru” a CNA și al Procuraturii Anticorupție. Bănuitul a fost reținut în flagrant, iar în prezent se află în izolatorul de urmărire penală pentru 72 de ore.

Acțiunile de urmărire penală în acest caz sunt în desfășurare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și pentru identificarea cercului de persoane implicate.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată, iar cercetările în acest caz continuă.

In this article