Încă două cauze penale de aplicare a violenței asupra angajaților poliției, remise în instanța de judecată

Procuratura raionului Criuleni, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată încă două cauze penale, de aplicare a violenței asupra angajaților poliției. Conform primei spețe:...

Procuratura raionului Criuleni, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată încă două cauze penale, de aplicare a violenței asupra angajaților poliției.

Conform primei spețe: la 03 decembrie 2022, aproximativ la ora 22:00, învinuitul, care s-a dovedit a fi un tânăr de 27 de ani, aflându-se pe una din străzile  raionului Criuleni, intenționat, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul sistării activității de serviciu a angajaților Inspectoratului Național de Securitate Publică, care se aflau în serviciu de patrulare și de menținere a ordinii publice și examinau sesizarea privind conducerea de către o femeie a mijlocului de transport fără permis de conducere, i-a numit pe cei doi membri ai echipajului cu cuvinte necenzurate, după care, le-a aplicat mai multe lovituri cu picioarele, cauzându-le dureri fizice, periclitându-le, astfel, activitatea de serviciu.

Tânărul și-a recunoscut integral vinovăția. Acesta riscă o pedeapsă  în mărime de până la 1350 unităţi convenţionale sau  muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 240 de ore, sau închisoare de până la 3 ani.

Conform celei de a doua cauze penale, care vizează 3 învinuiți (în vârstă de 20, 28 și 32 de ani), s-a stabilit că: la 04 decembrie 2022, aproximativ la ora  02:30, învinuiții, fiind în stare de ebrietate alcoolică, urmărind scopul sistării activității de serviciu a angajaților Inspectoratului de Poliție Criuleni, care se aflau în serviciul de patrulare și de menținere a ordinii publice și examinau sesizarea privind conducerea mijlocului de transport fără permis de conducere, fără plăcuțe de înmatriculare și cu suspecții de stare de ebrietate alcoolică în privința unuia din învinuiți (cel în vârstă de 20 de ani), i-au numit pe cei doi membri ai echipajului cu cuvinte necenzurate, după care, l-au îmbrâncit pe unul din ei și i-au aplicat o lovitură cu capul și pumnii peste diferite părți ale corpului, deteriorându-i și uniforma de serviciu, cu scopul de a  împiedica documentarea cazului.

Cei trei tineri riscă o pedeapsă de până la 8 ani de închisoare.

In this article