Un avion ucrainean cu 180 de persoane la bord s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la Teheran

Un avion ucrainean de tip Boeing 737 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran, din cauza unei defecţiuni. Toate cele 180 de persoane...

Un avion ucrainean de tip Boeing 737 s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Teheran, din cauza unei defecţiuni. Toate cele 180 de persoane aflate la bord, pasageri şi membri ai echipajului, şi-au pierdut viaţa. Aparatul aparţinea Ucrainean International Airlines şi decolase spre Kiev.

Avionul s-a prăbuşit din cauza unor probleme tehnice după ce a părăsit aeroportul Imam Khomeini din Teheran, cu destinaţia Kiev.

Datele despre zboruri de pe aeroport arătau că un Boeing 737-800 ucrainean aparţinând companiei Ukraine International Airlines a decolat miercuri dimineaţă, apoi a încetat să mai trimită semnale la scurt timp după aceea, potrivit site-ului FlightRadar24.

Autorităţile iraniene au trimis echipe de salvare în zona din apropierea aeroportului unde s-a prăbuşit aeronava ce aparţinea companiei Ukraine International Airlines, a declarat Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizaţiei de Aviaţie Civilă din Iran, citat de Reuters.

“Avionul este în flăcări, dar am trimis echipe (…) şi poate vom putea salva unii pasageri”, a anunţat Pirhossein Koulivand, directorul serviciului iranian pentru situaţii de urgenţă, citat de Mediafax.

Nu este clar dacă există vreo legătură între acest incident aviatic şi confruntarea SUA-Iran, notează agenţiile de presă. Aeronava s-a prăbuşit în apropierea Teheranului la doar câteva ore după ce Iranul a lansat mai multe rachete balistice spre baze militare din Irak, vizând forţele americane.

In this article


Join the Conversation